Facebook pixel
Til innholdet

Holmlia parsellhage

I en parsellhage på Holmlia har folk i alle aldre, fra nasjoner over hele verden, funnet et fellesskap. Gjennom deres felles interesse for å ha fingrene i jorda lærer de hverandre å kjenne.

Elin Jørgine og Rydd Ringsaker

Hun var aldri med og aksjonerte da hun var ung på 70-tallet, men nå når hun snart er pensjonist har Elin Jørgine Evensen endelig blitt en aktivist. Å holde Ringsaker rent for søppel er en lidenskap hun kan ha livet ut.

Jan Tore

Hva er stedstilhørighet for deg? For noen er det naturen, for andre er det de du møter på butikken, men for de fleste er det en kombinasjon av mange små og store ting som gjør at vi trives der vi bor.

Jan Tore er sterkt knyttet til Ørnes. Her er han født og oppvokst, fått barn og skapt seg et liv. Det er her han skal bli gammel – og det ser han fram til. Se filmen nedenfor og les artikkelen om ham her: Hvorfor bor du der du bor?

Birger

– Når du skal finne på noe nytt, er det viktig at det blir meningsfylt, at du lærer, har det gøy og at det er sosialt, sier Birger Baisgård. Han bestemte seg for å fylle hverdagen med noe annet, etter et arbeidsliv med mye reising og lange dager.

For Birger ble Marka en ny start. Se filmen under og les om han og Vedgruppa i denne artikkelen.

 

Tone

Når du får mer fritid er det viktig å bruke hverdagen på noe du trives med og som betyr noe for deg. Det har Tone Messel gjort noe med.

 – Du kan ikke sitte å vente til du blir pensjonist, sa hun til seg selv, og bestemte seg for å finne noe hun glødet for.

Borettslaget ViveNova

De bestemte seg for å bygge et helt eget nabolag hvor de kunne bo resten av livet. De kalte det ViveNova, som betyr å bo på nytt.

Se filmen under, og les mer om bofelleskapet på Hamar, og hvorfor denne måten å bo på kan gi økt livskvalitet, her: Skal vi bli gamle sammen?

Pelle

– Det som er fint med en fritidsaktivitet, er at den fortsetter selv etter at du har blitt pensjonist og jobben er borte, sier Pelle. Han planlegger å dra på tur med dykkevennene sine så lenge han kan.

Bli med Pelle under vann i filmen under og les artikkelen om ham: Hodet under vannet.