Facebook pixel

Gro

For Gro Berild er det å bevege seg ute i naturen noe av det som holder humøret oppe. Med frisk luft i lungene er planen å holde seg aktiv så lenge hun kan.

Les artikkelen: Blir glad av å være ute.

Holmlia parsellhage

I en parsellhage på Holmlia har folk i alle aldre, fra nasjoner over hele verden, funnet et fellesskap. Gjennom deres felles interesse for å ha fingrene i jorda lærer de hverandre å kjenne. Se filmen om hagegjengen under og les artikkelen om dem her: Dyrker fellesskapet på Holmlia.

Elin Jørgine og Rydd Ringsaker

Hun var aldri med og aksjonerte da hun var ung på 70-tallet, men nå når hun snart er pensjonist har Elin Jørgine Evensen endelig blitt en aktivist. Å holde Ringsaker rent for søppel er en lidenskap hun kan ha livet ut. Se filmen om den engasjerte 62-åringen fra Moelv under og les artikkelen om henne her: Fant ny hobby i forsøpling.

Jan Tore

Hva er stedstilhørighet for deg? For noen er det naturen, for andre er det de du møter på butikken, men for de fleste er det en kombinasjon av mange små og store ting som gjør at vi trives der vi bor.

Jan Tore er sterkt knyttet til Ørnes. Her er han født og oppvokst, fått barn og skapt seg et liv. Det er her han skal bli gammel – og det ser han fram til. Se filmen nedenfor og les artikkelen om ham her: Hvorfor bor du der du bor?

Birger

– Når du skal finne på noe nytt, er det viktig at det blir meningsfylt, at du lærer, har det gøy og at det er sosialt, sier Birger Baisgård. Han bestemte seg for å fylle hverdagen med noe annet, etter et arbeidsliv med mye reising og lange dager.

For Birger ble Marka en ny start. Se filmen under og les om han og Vedgruppa i denne artikkelen.

 

Tone

Når du får mer fritid er det viktig å bruke hverdagen på noe du trives med og som betyr noe for deg. Det har Tone Messel gjort noe med.

 – Du kan ikke sitte å vente til du blir pensjonist, sa hun til seg selv, og bestemte seg for å finne noe hun glødet for.

Borettslaget ViveNova

De bestemte seg for å bygge et helt eget nabolag hvor de kunne bo resten av livet. De kalte det ViveNova, som betyr å bo på nytt.

Se filmen under, og les mer om bofelleskapet på Hamar, og hvorfor denne måten å bo på kan gi økt livskvalitet, her: Skal vi bli gamle sammen?

Pelle

– Det som er fint med en fritidsaktivitet, er at den fortsetter selv etter at du har blitt pensjonist og jobben er borte, sier Pelle. Han planlegger å dra på tur med dykkevennene sine så lenge han kan.

Bli med Pelle under vann i filmen under og les artikkelen om ham: Hodet under vannet.