Facebook pixel

Alle kan låne fra BUA

Det er ikke bare ungdommen som låner gratis sportsutstyr. Stadig flere eldre finner også veien til BUA.

– BUA er som et bibliotek, bare at bøkene er byttet ut med sportsutstyr, forteller Monica Vogt. Inntil nylig var hun daglig leder i den ideelle stiftelsen som samler alle landets utstyrssentraler.

BUA er en felles paraply som skal gjøre det enklere for kommuner og frivillige organisasjoner å drive utlån av sport- og friluftsutstyr. Siden oppstarten i 2016 har det åpnet 238 filialer over hele landet – og det kommer stadig flere til.

– BUA blir fort populært i nærområdet. Vi øker i antall utlån hvert eneste år, forteller Monica.

Tips!

Du kan låne utstyr hos BUA i én uke. Om du skal på ferie kan du låne utstyr der du skal, så blir det mindre å pakke.

 

Låner til barnebarn

Selv om BUA står for «barn, unge aktivitet» er det ingen aldersbegrensning på hvem som kan låne sportsutstyr. Så lenge du har et norsk mobilnummer og en e-post, kan du lage en låneprofil og låne fra alle landets BUA-avdelinger.

– Alt slags folk kommer hit og låner, både fattig og rik, ung og gammel, forklarer Monica.

 

Å låne sportsutstyr i stedet for å kjøpe nytt er både bra for lommeboka og kloden. Spesielt ungdommen er miljøbevisste og tar heller turen til BUA enn sportsbutikken, men de er ikke alene. Ifølge Monica ser de stadig flere eldre på utlånslistene.

– Vi møter en del besteforeldre som skal få barnebarn på besøk. Med lånt utstyr er det stadig noe nytt å finne på når de kommer. Noen skal ha dem med på telttur, mens andre planlegger skidag, sier hun.

 

Selv om mange eldre har boden fullt av utstyr er det ikke alt som er av nyere dato. BUA følger med på trender og kjøper inn topp moderne utstyr til utlån. Da kan du prøve utstyr du er interessert i før du går til innkjøp. Om det ikke er noe for deg, unngår du å gjøre et bomkjøp. Som el-sykler for eksempel. Mange har hatt sitt første møte med den populære sykkelen hos BUA.

– Det er veldig populært, særlig blant eldre, så det er bare å komme og prøve. Vi kjøper inn mer etter hvert som etterspørselen øker, sier Monica.

Tips!

Før du låner kan du gå inn og sjekke hvilket utstyr som er tilgjengelig. Da slipper du bomtur.