Facebook pixel
Til innholdet

Tenk langsiktig

Vi nordmenn ønsker å bo hjemme så lenge som mulig. Selv om du har det bra der du bor i dag, kan det være greit å tenke gjennom om det er riktig bolig for deg om noen år.

For å slippe å ta fatt på store oppgaver når du er eldre og orker mindre, er det lurt å legge en plan for hvordan du vil bo i framtiden mens du ennå har overskudd til å gjøre noe med det.

Dersom det er viktig for deg å fortsette å bo i boligen din i mange år framover, bør du finne løsninger som gjør det mulig å bo hjemme i alle livets faser.

Tenk smart

Nordmenn pusser opp for flere titalls milliarder i løpet av et år, men mye av det brukes kun på kosmetiske endringer, ikke endringer som gjør boligen mer funksjonell. Direktoratet for byggkvalitet (DiBK) har laget en enkel oversikt for deg som vil være litt smartere neste gang du skal pusse opp huset: Smartere oppussing med DiBK (ekstern lenke).

For andre kan det å flytte på seg være en god løsning. En enkel, lettstelt leilighet kan gjøre livet lettere for mange i årene som kommer. Men, det er utfordrende nok å flytte når du har god helse. Dersom du går med flytteplaner, vil det også her være lurt å starte tidlig.

Lær av andre

Er du usikker på hvordan du vil bo i framtiden? Nedenfor kan du lese om personer som har lagt en plan for hvor og hvordan de vil bo i årene som kommer.

Forskjeller på by og bygd