Facebook pixel
En eldre mann som trener med en stor ball
Se flere råd

Hvordan vil jeg føle meg?

Hva som er et godt liv er individuelt, men god helse er utgangspunktet for oss alle. Gode levevaner handler om å være aktiv, sosial, ha et fornuftig kosthold og om å ha gode rutiner i hverdagen. Når du får mer tid til overs og ikke skal på jobb hver dag, er det kanskje en god idé å ikke leve som om det er lørdag hele uken.

  • Oppretthold gode, hverdagslige rutiner. Spis sunn og god mat, ha et bevisst forhold til alkohol og gode søvnvaner.
  • Sats på hverdagsaktivitetene. Gå til daglige gjøremål lokalt og bruk grøntområdene nær deg som friluftsområde i hverdagen. En tur i nærmiljøet gir er bra for helsa, enten du går i parken, plukker bær i skogen, eller nyter utsikten ved havet.
  • De fleste kommuner har tilrettelagte turstier i nærmiljøet. Stiene skal passe for alle uansett alder og fysisk form. Ta kontakt med din kommune, den lokale friluftslivsorganisasjonen eller frisklivsentralen for tips til ruter eller for å få oversikt over andre aktivitetstilbud.
  • Ukentlig balanse- og styrketrening er viktig for å redusere risiko for fall og skader når du bli eldre.
  • Ønsker du å endre livsstil og trenger litt hjelp og støtte? Det finnes frisklivssentraler i mange kommuner. Disse kan du ta direkte kontakt med uten henvisning fra lege.
+ Nyttige lenker