Facebook pixel
Til innholdet

Lær hele livet

Et godt liv hele livet handler ofte om å holde hodet i gang. Ny kunnskap gir nye muligheter, men livslang læring betyr ikke nødvendigvis at du skal lære deg et nytt språk. Kanskje er det nok å prøve en ny oppskrift?

Når du lærer noe nytt, lager du nye koblinger i hodet, noe som igjen kan bidra til å utfordre fastlåste tanker og vaner. Folk som lærer hele livet, opplever ofte mer glede og stolthet i hverdagen. Det har personene du kan lese mer om lenger ned på siden erfart.

Det kan derfor være lurt å si ja, neste gang noen spør om du vil være med på et kurs eller prøve en ny aktivitet.

Medlemmene i Namdal Seniorforum tror de holder seg friske lenger av å ha noe å engasjere seg i. For dem er det viktig å gi folk over 55 i Namdalen noe å tenke på.

Les saken om Namdal Seniorforum.

Rune (65) vil ta doktorgrad når han blir pensjonist. De siste årene i karrieren bruker han til å forberede seg til å dykke enda lenger ned i sin store interesse; vikingetiden.

Les intervjuet med Rune.

Etter at Anna ble pensjonist, fikk hun overskudd til å gjøre mer av det hun trives med. Som nyvalgt styreleder i sameiet var læringskurven bratt.

Les intervjuet med Anna.

– Ikke vent til du blir pensjonist

Tone Messel er en av dem som er glad for at hun i voksen alder endelig fant noe hun glødet for.

– Du kan ikke sitte å vente til du blir pensjonist, sa hun til seg selv, og bestemte seg for å bli skikkelig god på keramikk.

Livslang læring er et av fem råd for økt livskvalitet. Klikk på lenken nedenfor for å se hvilke fem grep du kan gjøre for å få flere positive følelser i hverdagen.